Sistem video-nadzora efikasan i biće proširen

SRNA - Jovana Borovčanin - 03. новембра 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je danas u Višegradu da se sistem video-nadzora u ovoj lokalnoj zajednici pokazao efikasnim i da će u narednom periodu biti proširen sa određenim brojem kamera, s ciljem bolje bezbjednosti građana.

Lukač je rekao da statistički podaci govore da je stanje bezbjednosti na području opštine Višegrad na zadovoljavajućem nivou i da policija dobro radi svoj posao.

„Video-nadzor dobro funkcioniše, a imamo namjeru da ga proširimo jer se pokazao kao dobar i efikasan“, rekao je Lukač novinarima nakon sastanka sa načelnikom opštine Višegrad Mladenom Đurevićem.

On je naglasio da je saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske i opštine Višegrad na visokom nivou.

Odgovarajući na pitanje novinarima o predstojećim lokalnim izborima, Lukač je rekao da svaki izbori predstavljaju izazov za pripadnike MUP-a u smislu bezbjednosti i da su tada pojačane aktivnosti kako bi građani mogli na bezbjedan način da obave svoju građansku dužnost.

Đurević je naglasio da je saradnja MUP-a i opštine Višegrad na visokom nivou, te ocijenio da je stanje bezbjednosti u ovoj lokalnoj zajednici na zadovoljavajućem nivou.

„Opština Višegrad je u prethodne četiri godine izdvojila sredstva kojim je nabavljena oprema video-nadzora, a samim tim je unaprijeđena bezbjedonosna situacija“, rekao je Đurević.

On je napomenuo da se u posljednjih mjesec dana epidemiološka situacija u Višegradu pogoršala i da opština poštuje sve mjere koje donosi Republički krizni štab.

Ministar Lukač posjetio je i Policijsku stanicu Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.