Šumsko gazdinstvo „Vučevica“ iz Čajniča – U 2021. ulaze sa „plusom“

30. novembra 2020. 058.ba

ČAJNIČE – „Kovid-19“ je neznatno prikočio 260 zaposlenih u ŠG „Vučevica“, jer su Plan rada premašili samo za 20 procenata i na kraju ove godine očekuju dobit od preko 200.000 maraka.

– To je realna procena jer smo po devetomesečnom obračunu bili pozitivni za 160.000 maraka. Naročito smo uspešni bili u vreme avgusta, septembra i oktombra, a obzirom da rad obavljamo u planinama koje su iznad 1.000 metara nadmorske visine, za sada se uspešno borimo sa prvim ovdašnjim snegovima. Paralelno sa ovim poslovima pri kraju smo i uselenja u novi poslovni prostor unutar hotela „Orjent“, koji je od vlasnika iz Užica, pre dve godine kupila „Vučevica“ i o vlastitom trošku, od ruševine, učinila ga ponosom Čajniča, kakav status je imao i pre rata u BiH – kaže za „Novosti“ Marko Mićević v.d. direktor ŠG “Vučevica“ opremila.

Preselenjem u „Orjent“ ŠG „Vučevica“ će na prodaju ponuditi dve administrativne zgrade u gradu, čime će spojiti lepo sa korisim i dodatno zaraditi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Ratomir Milović

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Ratomir Milović

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.