Bazar humanitaraca u Rogatici – Za Olivera prikupljeno 3200 maraka

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 14. decembra 2020. 058.ba

ROGATICA – U akciju za prikupljanje pomoći za liječenje mališana Olivera Pol Gajodiju iz Subotice, koju u Republici Srpskoj vodi Humanitarni bazar Srpske, uključili su se i mladi iz Rogatice.

Oni su, juče, nedjelja, 13. Decembra, reče Dejan Nedić, jedan od nosilaca akcije, samo u novcu „prodajući“ slatkiše, sokiće, dječije igračke, nakit izrađen u dječijim „radionicama“, pa i po koji odjevni predmet i druge sitne artikle prikupljene od donatora uglavnom običnih građana Rogatice i dobrovoljnih novčanih priloga, na bazaru koji je održan na platou ispred gradskog bioskopa, koga je posjetilo više desetina, pa i stotina, opet običnih građana, prikupili preko 3000 maraka računajući i 15 evra koliko je „palo“ na bazaru.

Pored toga, u ugostiteljskom objektu „Stefani“ porodice Bojović tokom cijelog dana i večeri do zatvaranja zbog epidemije virusa „kovid 19“, pazar od svih popijenih kafa po cijeni od jedne marke išao je u korist pomoći malom Oliveru.

Nedić reče da je na ovaj način prikupljeno još 212 maraka i one će otići na zbirni račun za liječenje Olivera uz želju da mu budu od koristi pri liječenju kako bi i on doživio srećnije djetinjstvo i odrastanje.

Neprodati artikli prikupljeni na bazaru, naglasio je Nedić, biće podijeljeni djeci iz socijalno ugroženih porodica uz predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.