CIK prebrojao glasove

Opština Novo Goražde - 07. decembra 2020. 058.ba

NOVO GORAŽDE – Na osnovu Odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine, koju je CIK BiH donio dana 05.12.2020. godine, Mila Petković će obavljati funkciju načelnika opštine Novo Goražde i u narednom četvorogodišnjem mandatu. Prema podacima CIK-a, Petkovićeva je nakon prebrojanih „kovertiranih“ glasačkih listića osvojila ukupno 609 glasova, ili 48,88% glasova od ukupno izašlog glasačkog tijela.

Na osnovu iste Odluke, u budućem sazivu Skupštine opštine Novo Goražde, vlast će činiti četiri odbornika Saveza nezavisnih socijaldemokrata, dva odbornika koalicije SDA-SBiH, jedan odbornik US-a, te dva odbornika SDS-a i po jedan odbornik NDP-a, DNS-a, SDP-a i DEMOS-a.

Jedina nedoumica u pogledu rezultata prethodnih izbora vezana je za buduću koalicionu većinu unutar lokalnog zakonodavnog organa. Zakonski rok od tri mjeseca u kojem se Skupština mora konstituisati teče od dana objavljivanja konačnih rezultata izbora od strane CIK BiH.

Za vjerovati je da će CIK BiH objaviti konačne rezultate izbora, te podijeliti odgovarajuće sertifikate izabranim licima, protekom roka u kojem politički subjekti mogu izjaviti žalbu na gore pomenutu Odluku CIK BiH i tražiti ponovno brojanje glasačkih listića

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.