Horizontalna signalizacija – Ničija zemlja

02.12.2020.

RUDO – Stanovnici Rudog na granici sa Pribojskom MZ Sjeverin, koja počinje na „kapijama Rudog“, najistočnij grad u Srpskoj sa najzapadnijem Pribojem u Srbiji, davno su prevazišli „granične međe“. Točkovima, svih prevoznih sredstava idu tamo i amo, kada hoće i koliko god žele, ali „crtom“, samo do granične međe.

„Crta“ ide sa ušća Lima u Drinu, punih 30 km, a onda „crtači“ iz „Romanija puteva“, „preskoče“ četiri dužna kilometra oštrih zavoja teriotorije Sjeverina, da bi „farbanje“ nastavili u produžetku od ruđanskog Ustibra do granične karaule na Uvcu, raskrsnici puteva za Priboj i Višegrad.

Put kroz Sjeverin najviše koriste Ruđani, a ovaj Regionalni put pored reke Lim je veza Raške i Crne Gore sa Sarajevom i Dubrovnikom, preko Kantona Goražde i Stare i Iostočne Hercegovine.

Horizontalnu signalizaciju (crtu) ne farbaju ni „Putevi Užice“ sa punktom u Priboju, jer mehanizacijom moraju od Priboja do Sjeverina, preko graničnog prelaza Uvac, putovati 15 km. Ispade da je Sjeverin – ničija zemlja.

Za putne gluposti, ne treba nam nikakav primer sa KiM. Dovoljni smo sami sebi.