Konstituisan opštinski parlament u Rogatici

24.12.2020.

ROGATICA – Tim koji dobija se nemijenja. A taj tim na političkoj sceni u Rogatici je SNSD, koji je u Skupštini opštine u prošlom mandatu imao sedam odbornika i sa koalicionim partnerima imao većinu od sigurnih 12 odbornika ostvarivši najveći dio planiranih zadataka.

Na novembarskim izborima ove godine SNSD dobio je osam odborničkih mjesta. Sa njima su i dalje u koaliciji PDP sa dva odbornika i po jednim DEMOS i Ujedinjena Srpska i novu skupštinsku većinu ponovo sačinjava 12 od ukupno 19 odbornika, koji su danas, 24. decembra, nakon polaganja i potpisivanja svečane obaveze, na prvoj, konstitutirajućoj, sjednici nakon razrješenja „starog“ za novog predsjednika Skupštine opštine imenovala Ninoslava Prelića iz SNSD. Potpredsjednik Skupštine je dosadašnji predsjednik Đoko Razdoljac iz PDP-a, a zamjenik načelnika opštine je ostala Jelena Karadžić.

Opozicija vlasti u opštini je ostao SDS sa pet odbornika kome se pridružio i DNS sa dva.

Ono što je zanimljivo, novoizabrani sastav Skupštine je jedan od dosad najmlađih. Najstariji odbornik je Tomislav Puhalac iz SDS-a, koji je rođen 1959, a najmlađi Miloš Novaković iz SNSD, koji je rođen 1993, godine.

U nastavku sjednice Odbornici su glasovima skupštinske većine razriješili dosadašnjeg sekretara Skupštine i načelnike odjeljenja u Opštinskoj upravi i imenovali nove vršioce dužnosti. U odnosu na dosadašnje promjena je jedino na mjestu načelnika Odjeljenja za upravljanje lokalnim razvojem, privredu i društvene djelatnosti i umjesto Delivoja Đerića, imenovala Desimira Despetovića.

Glasovima svih 19 odbornika Izabrani su i članovi ostalih stalnih radnih tijela Skupštine. Radi se o 7 komisija, Etičkom i odborima za zdravlje, za zaštitu ljudskoh prava i regionalnu i međunarodnu saradnju, te Savjetu za kulturu i sport.

Na kraju sjednice odbornicima se obratio i novi-stari načelnik opštine mIlorad Jagodić koji se prvo zahvalio biračima koji su mu svojim glasovima povjerili još jedan mandat da bude na čelu opštinske administracije.

Nakon toga, novoizabranim odbornicima čestitao je izbor i poželio da zajedničkim radom doprinesu razvoju opštine i boljem životu u njoj. Vrata njegove kancelarije, naglasio je, su otvorena i svaka dobronamjerna ideja biće podržana i u granicama mogućnosti realizovana.