Nakon lokalnih izbora u Rogatici – SNSD i zvanično na tronu

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 05. decembra 2020. 058.ba

ROGATICA – Centralna izborna komisija BiH objavila je konačne rezultate nedavno održanih lokalnih izbora. Što se tiče opštine Rogatica apsolutni pobjednik je Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik.

Kao stranka SNSD je osvojio 2689 glasova, a njen kandidat za načelnika opštine Milorad Jagodić je osvojio 3366 glasova i on će i naredne četiri godine biti na čelu Opštinske uprave.

Sa osam osvojenih odborničkih mjesta SNDS će biti vodeća stranka. Predstavljaće je Mladen Lakić, Ninoslav Prelić, Siniša Janković, Željka Vukašinović, Danka Kušić, Slaviša Racković, Miloš Novaković i Radoš Zimonjić.

U opštinskom parlamentu SDS predstavljaće pet odbornika. To su Zlatko Rajak, Tomislav Puhalac, Predrag Spajić, Slavko Purković i Slaviša Ikonić.

PDP će u SO-e predstavljati Đoko Razdoljac i Ratomir Bojat, DNS Goran Đerić i Siniša Sorak, a Demos Nikola Tešević i Ujedinjenu Srpsku Velibor Đurić.

Na biračkom spisku za izbore bilo je upisano 9292 birača. Glasalo je 6820, od čega je 6591 bilo važećih glasova.

Riječ novog-starog načelnika

Uvaženi sugrađani i sugrađanke! Ponovo ste mi poklonili povjerenje da i tokom četiri naredne godine budem na čelu naše Rogatice kojoj sam posvetio cijeli svoj život. Hvala vam na povjerenju i podršci.

U protekle četiri godine nastojao sam da riješimo probleme za koje nije bilo sluha po nekoliko decenija. Jedan dio je riješen, a ono što je ostalo rješavaćemo u periodu koji je pred nama, Iako se to podrazumijeva, ipak ću naglasiti da ni u ovom mandatu neću razdvajati sugrađane po tome ko je kako i za koga glasao. Mi smo demokratsko društvo. Rogatica i njeni resursi pripadaju svima. Stoga ćemo Rogaticu i dalje kreirati i graditi u skladu sa željama i našim mogućnostima. Želim dobro zdravlja, mir i sreću Vama i Vašim porodicama, uz posebnu želju da se što prije oslobodimo svjetske nedaće – pandemije virisa „kovid 19“ i vratimo život u normnalne tokove. Živjeli! Milorad Jagodić

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.