Novogodišnji paketići za djecu iz porodica 4+ u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 28. decembra 2020. 058.ba

ROGATICA – Stotinu djece do deset godina starosti iz Udruženja „Napredak“ u Rogatici, koje okuplja porodice sa četvoro i više djece, juče u popodnevnim časovima, nedjelja, 27. decembra, preko majki ili očeva, koji su zbog pandemije virusa korona dolazili pojedinačno, primilo je novogodišnje paketiće.

Ovo je treća uzastupna godina da zahvaljujući Opštinskoj upravi i načelniku Miloradu Jagodiću naša djeca i na ovakav način osjete radost novogodišnjih i božićmoj praznika, reče predsjednik „Napretka“ Siniša Perković, ponosan otac petoro djece, pet sinova, a udruženje vodi od 2018. godine.

U ime porodica sa četvoro i više djece na poklon paketićima zhvalila se Mirka Rajak, koja u braku sa suprugom Svetislavom ima četvoro djece, 3 sina i kćerku.

Inače, „Napredak“ je formiran u novembru 2007. i trenutno okuplja 94 porodice od kojih po jedna ima desetoro, sedmoro i šestoro djece, 13 po petoro i 78 po četvoro djece. Među njima je 395-toro starosti do 26 goodina, naglasio je Perković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.