Tri mlade Rogatičanke pravljenjem novogodišnjih ukrasa dijele radost praznika

22.12.2020.

ROGATICA – Živimo u vremenu koje nije bajka, i u kome je mnogo od društva zaboravljenih porodica koje ne žive u materijalnom blagostanju. Pošto je decembar i mjesec praznika i darivanja tri Rogatičanke, Jovana, Jelena i Anastasija, iako mlađane, riješile su da nekome uljepšaju ove dane. Pored toga što novogodišnje ukrase prave za prodaju, dio zarade će da odvoje i poklon-paketićima će da obraduju nekoliko porodica i djece u Rogatici.

Jovana Olović kaže da su ona i Jelena Jagodić studenti, a da su se na ovaj korak odlučile kako bi zaradile sebi za džeparac, ali i obradovale neke od svojih sugrađana.

“Došle smo i na ideju da možemo obradovati još nekoga, te učiniti lijep gest za vrijeme praznika i obradovati nekoliko porodica. Njihova radost će biti nagrada za naš trud” kaže Jovana.

Ona je naglasila da se nada da će njihov primjer, da pomognu dijeleći radost praznika, biti motiv i nekim drugim ljudima da učine isto.

“Mislimo da je veoma ružno kad neki komentarišu lošu materijalnu situaciju u kojoj se nalaze drugi ljudi riječima “imali bi da hoće da rade”. To nije lijepo! Ako možeš pomozi! Ali ako nećes, ili ne možeš, nemoj ni odmoći” kaže Jovana.

Prema njenim riječima do sada su učestvovale na bazaru za Olivera, koji je održan prije nekoliko dana u Rogatici, i ovo je samo nastavak tih dobrih djela.

“Ovo je tek početak, a trudićemo se da ovo postane tradicionalno, da ostanemo u kontaktu sa porodicama i pomažemo im i dalje, jer to što smo u prilici da nekome pomognemo i nas čini srećnima” dodala je Jovana.

Zahvalile su svima koji su se odazvali na bilo koji način i pomogli im u njihovoj namjeri da one pomognu drugim ljudima.

“Hvala Vam što nas podržavate i želimo srećne praznike svim Rogatičanima i svim dobrim ljudima koji slave širom svijeta” poručuju Jovana, Anastasija i Jelena.

Svi koji žele pomoći drugim ljudima mogu im se pridružiti kupovinom ukrasa koje će dalje doraditi ove mlade djevojke, a mogu donirati i hranu, odjeću i sredtsva za higijenu. U koliko se radi o novčanoj pomoći Rogatičani će ih lako kontaktirajti i one će ih uputiti na porodice kojima je ovaj vid pomoći najpotrebniji.