Za izgradnju savremenog toplovoda izdvojeno 140.000 KM

SRNA - Jovana Borovčanin - 12. decembra 2020. 058.ba

VIŠEGRAD – Izgradnja savremenog toplovoda kojim će biti unaprijeđen sistem centralnog grijanja za 283 korisnika u Kozačkoj ulici biće okončana tokom ove sedmice, potvrdio je novinarima Ljubiša Tanić direktor preduzeća „Grijanjeinvest“ iz Pala, koje je glavni izvođač radova.

„Ovo je prva faza jedinstvenog projekta u kojoj su potrošači Kozačke ulice povezani na glavnu kotlovnicu a predstoji nam i povezivanje potrošača iz ulice Kralja Petra Prvog, čime se praktično zatvaraju dvije kotlovnice“, kaže Tanić naglasivši da će to smanjiti potrošnju energenata ali i zagađivanje životne sredine.

„U narednom periodu bilo bi dobro dislocirati postojeću centralnu kotlovnicu, jer je nepristupačna i ima dotrajalu opremu, ali i razmišljati o uvođenju ekološki prihvatljivih energenata“ rekao je Tanić.

On smatra da bi bilo najbolje rješenje za Višegrad izgradnja savremene toplane u blizini gradskog igrališta koja bi, uz postojeće, mogla prihvatiti i nove korisnike centralnog grijanja.

Prvu fazu projekta finasirala je opština Višegrad uz pomoć UNDP-a a vrijednost je oko 140.000 KM.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.