Crkva darovala mališane u obdaništu „Neven“

04.01.2021.

VIŠEGRAD – Povodom Božića i pravoslavne Nove godine, sveštenstvo Hrama Svetog cara Lazara i kosovskih mučenika u Višegradu uručilo je poklon-paketiće za djecu u obdaništu „Neven“.

Direktor obdaništa „Neven“ Danka Mitrović rekla je da ova posjeta ima veliki značaj za sve zaposlene i djecu u ovoj ustanovi, te dodala da je ovo potvrda dobre saradnje između crkvene opštine Višegrad i obdaništa.

„Ovakvi trenuci su od neprocjenjive vrijednosti u periodu odrastanja i sazrijevanja svakog djeteta. To je jedan od osnovnih kriterijuma da djeca kasnije postanu dobri ljudi i hrišćani, što podrazumijeva njihovu spoznaju, saznanje, poštovanje i ljubav prema religiji kojoj pripadaju“, istakla je Mitrovićeva.

Protojerej stavrofor Dragan Vukotić rekao je da je Božić praznik kojem se djeca najviše raduju, zato što on prati darivanje, radost i očekivanje nečeg novog.

„Zahvaljujemo se ovoj ustanovi, jer su nas i u ovim teškim okolnostima primili. Želimo da višegradsko obdanište ima što više djece, jer i Crkva i država zavise od naše omladine u budućnosti. Želim da svima nastupajuća godina bude uspješna uz puno zdravlja“, naveo je sveštenik Vukotić.

Jerej Savo Trivković čestitao je upravi, zaposlenima i djeci u vrtiću „Neven“ srećne predstojeće praznike, te posebno naglasio značaj ove ustanove za odrastanje djece.

„Kao roditelj mogu da potvrdim da djeca pohađajući ovu ustanovu postaju kreativnija i sposobnija za dalje školovanje, a ovo su vrijedni trenuci dječijeg obrazovanja i njihovog daljeg usmjeravanja“, rekao je Trivković.

Obdanište „Neven“ trenutno pohađa 75 djece.