Održana prva konstitutivna sjednica SO Višegrad

12.01.2021.

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas održana prva sjednica novog saziva Skupštine opštine na kojoj je izabran predsjednik lokalnog parlamenta Muamer Sofović i potpredsjednik Marko Ristić.

Deset od ukupno 21 odbornika novog saziva Skupštine opštine Višegrad smatra današnju prvu sjednicu pokušajem, dok je 11 odbornika nastavilo sa radom i izborom rukovodstva i radnih tijela zakonodavne vlasti Višegrada.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da će podnijeti žalbu na sve donesene odluke relevantnim ministarstvima i institucijama kako bi se utvrdila ustavnost i zakonitost tih odluka.

„Ukoliko ministarstva i institucije daju mišljenje da je sve urađeno mimo zakona, poslovnika i Statuta, uputićemo apel Ustavnom sudu BiH za konačno mišljenje“, istakao je Đurević.

Odbornik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Višegrad Darko Andrić smatra da je ova sjednica neregularna, jer je, prema njegovim riječima, nastariji odbornik u novom sazivu sa svim ovlašćenjima predsjednika Skupštine opštine konstatovao da sjednica nije zakazana po procedurama, poslovniku i Statutu opštine Višegrad.

Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Višegrad Muamer Sofović očekuje dobru saradnju sa izvršnom vlašću, te dodao da je današnja sjednica održana u skladu sa zakonom.

„Ukoliko neko smatra da nije, postoje nadležne institucije koje će procijeniti da li je sve proteklo u skladu za zakonskim procedurama“, istakao je Sofović.