Oprema se fiskulturna sala

Opština Novo Goražde - 19. januara 2021. 058.ba

NOVO GORAŽDE – Unapređenje uslova za bavljenje sportom i organizovanje poslovno-kulturnih manifestacija u opštini Novo Goražde

Opština Novo Goražde potpisala je Sporazum sa Razvojnim programom Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini o provođenju projekta „Opremanje fiskulturne sale u školskom objektu i uvođenje centralnog grijanja sale“. Ovim sporazumom obezbijeđena su sredstva od strane Razvojnog programa Ujedinjenih nacija kroz Projekat integrisanog lokalnog razvoja (ILDP) u iznosu od 41.240,25 KM uz učešće opštine Novo Goražde od 1.915,50 KM. Sporazumom su definisane i obaveze učesnika u projektu.

„Projekat integrisanog lokalnog razvoja je zajednički projekat UNDP-a i Švajcarske agencije za razvoj i saradnju. Kroz projekat je prepoznato da je od posebnog značaja pružiti finansijsku polugu partnerskim jedinicama lokalne samouprave, koje su u toku prelaza iz procesa planiranja u proces implementacije lokalnih prioriteta. Bez ovakve finansijske podrške za realizaciju razvojnih prioriteta, definisanih u strategijama razvoja, cijeli ciklus upravljanja razvojem bi ostao nedovršen, a jedinice lokalne samouprave ne bi uspjele steći stvarno iskustvo cjelokupnog procesa, što u konačnici utiče na provođenje i održivost uvedenih reformi, kao i na kapacitete lokalnih administracija da generišu finansiranje lokalnih prioriteta iz eksternih izvora„, izjavio je Tomislav Čarapić, šef Odsjeka u čijoj je nadležnosti upravljanje razvojem Opštine.

Prema njegovim riječima, u sklopu projekta „Opremanje fiskulturne sale u školskom objektu i uvođenje centralnog grijanja sale“ planirana je nabaka i ugradnja novog kotla na drva snage od 150 kw koji će zamijeniti stari kotao i biti montiran u novoj kotlarnici tako da će novi sistem grijanja za salu i njene prateće objekte zajedno sa postojećim sistemom grijanja školskog objekta biti povezani na novi kotao. U sklopu izrade sistema grijanja biće razvedena mreža za sistem grijanja i montirani radijatori u fiskulturnoj sali, svlačionicama, hodnicima i kancelariji za nastavnika uz salu, takođe, biće izvršeno spajanje postojeće mreže grijanja školskog objekta (učionice i ostale prostorije) na novu kotlarnicu i novi kotao. Na objektu nove kotlarnice nema izgrađenog dimnjaka, a stari dimnjak se ne može koristiti na novom objektu zbog potrebe većeg kapaciteta i fizičke blizine novom objektu, pa će biti izvršena nabavka novog montažnog dimnjaka i njegova ugradnja. Jedan dio projekta odnosi se na nabavku i ugradnju sportske opreme i rekvizita kao što su Paralelni razboj, Američki krug u kompletu sa konstrukcijom, Konstrukcija četiri konopca za penjanje, Odskočna daska, 10 komada švedskih ljestvi, Švedski sanduk, Kozlić, Konj za preskok, Niska greda, Klupe za svlačionice, Ormar za sportske rekvizite i Strunjače, uz obavezu isporuke i montaže od izabranog ponuđača. Promocijom, kroz izradu i štampanje letaka, te ostalim adekvatnim promotivnim sadržajima biće ukazano na značaj sportskih aktivnosti, organizovanja poslovno-kulturnih manifestacija u uslovnom objektu fiskulturne sale.

Ovim projektom će poslije 28 godina od nastanka opštine Novo Goražde biti riješen problem nepostojanja adekvatno uređenog sportskog objekta za provođenje nastave fizičkog vaspitanja, sportskih aktivnosti i održavanja poslovno-kulturnih manifestacija tokom čitave godine, kroz opremanje sportskim rekvizitima i ugradnju sistema centralnog grijanja sportske sale u Osnovnoj školi.

Rok za provođenje projektnih aktivnosti je 30. 06. 2021. godine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.