Dobar start Rogatičana

08.02.2021.

ROGATICA – U prvoj utakmici drugog dijela prvenstva u Prvoj košarkaškoj ligi Republike Srpske u Rogatici su sinoć snage odmjerili domaći KK „Rogatica“ i ekipe „Sloboda 73“ iz Novog Grada.

U vrlo zanimljivoj utakmici tokom posebno prve četvrtine i većeg dijela druge četvrtine gosti bili nešto bolja ekipa uz osjećaj da će domaćini imati muke da ovu utakmicu riješe u svoju korist.

Prvu četvrtinu dobili su sa 21:19, a u drugoj domaća ekipa je prvi put izjednačila 1,5 minuta prije kraja ove četvrtine kod rezultata 30:30, a četvrtinu su dobili sa 33:32.

I treću četvrtinu gosti su bolje počeli. A onda dolazi do preokreta. Budi se domaćin i efikasnijom igrom i sa smanjenim brojem grešaka slomljen je otpor gostiju. Na semaforu su išle brojke 45:35, 50:38, 62:43 da bi na kraju ovog perioda igre bilo 64:47.

Predvođeni kapitenom Nemanjom Okiljevićem u četvrtoj dionici bila je samo jedna – domaća ekipa. Govori to i semafor: 68:50, 70:50, 74:60 da bi konačan rezultat bio 80:66 i zaslužena pobjeda kojom Rogatičani nastavljaju sa dobrom igrom u Prvoj košarkaškoj ligi Srpske u kojoj su prvi, uslovno rečeno, jesenji dio okončali na visokom četvrtom mjestu sa 6 pobjeda iz 10 utakmica.

Na prvom mjestu je „Radnik“ iz Bijeljine sa 8 pobjeda iz, takođe, 10 utakmica.

Ispred Rogatičana još su Budućnost (Bijeljina) i Drina-princip iz Zvornika.

Trener Rogatičana Dragan Kojić reče da je atmosfera u klubu radna i da se on nada da će njegova ekipa i na kraju prvenstva ostati u vrhu tabele.

Slično govori i predsjednik Kluba, poznati privrednik u Rogatici, Ljubiša Racković. On pomno prati svaku utakmicu i zadovoljan je učinkom ekipe u prvom dijelu prvenstva, iako su se, uz malo više sreće i mudrosti, mogla dobiti bar još koja utakmica, posebno ovdje na našem parketu. Zato smo tu da u nastavku nadoknadimo propušteno, reče on.

Evo, dobro smo počeli i uz podršku kakvu imamo od Opštine, načelnika Milorada Jagodića i Centra za kulturu i sport, biće ovo uspješna sezona naših košarkaša, dodao je Racković.

Na utakmici sa Novograđanima igrali su: Dejan Radović, Boris Samardžić 9, Željko Ikanović Nikola Buljugija, Ivan Nikolić, Miroslav Milidrag 11, Njegoš Gladanac 3, Božidar Balčaković, Dejan Ivković 11, Stefan Okiljević 6, Nemanja Okiljević 19, Luka Radmilović 21. Trener: Dragan Kojić.