FK Mladost Rogatica – Nova uprava – stari problemi i cilj druga liga za stalno

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 23. februara 2021. 058.ba

ROGATICA – Na sinoć održanoj sjednici Skupštine Fudbalski klub Mladost, koju će u narednih četiri godine voditi novi-stari predsjednik Goran Jakovljenić i potpredsjednik Branislav Racković, dobio je i novu upravu, predsjednika i potpredsjednika Upravnog odbora.

U novi Upravni odbor javnim glasanjem izabrano je 7 članova. Za predsjednika, koji je ujedno i predsjednik Kluba, izabran je Radoš Zimonjić, koji je kao fudbaler prošao sve selekcije Mladosti.

Njegov zamjenik i sportski direktor Kluba je mladi Mladen Balčaković i članovi: Mladen Lakić, Igor Kušić, Željko Ćuzulan, Duško Ikonić i fudbaler Nemanja Ćaćić.

Šef Stručnog štaba i trener seniorske ekipe ostao je Dragan Jovanović.

Izboru nove uprave predhodilo je kraće obraćanje dosadašnjeg predsjednika Upravnog odbora i Kluba Željka Ćuzulana, koji je rekao da je uprava s njim na čelu izabrana 7. Februara 2017.

U tom periodu Mladost kao klub imala je uspona i padova. Muška seniorska ekipa uglavnom je bila član Druge lige. Tu je i ženski klub, škola fudbala i omladinska selekcija. Za četiri godine odigrano je preko 300 redovnih prvenstvenih, kup, turnirskih i drugih utakmica.

Tokom svih ovih godina kuburilo se sa kadrovskim i finansijskim teškoćama.

Zahvaljujući podršci Opštine, ŠG „Sjemeć“ i većeg broja privrednih subjekata u opštini i razumjevanju fudbalskih organa na nivou Republike i Sarajevsko-romanijskog saveza, trenutno smo bez finansijskih dugova i ja se svima zahvaljujem na tome, dodao je Ćuzulan.

Kadrovski smo tanki i to je hronični problem našeg i drugih klubova u nerazvijenim opštinama iz kojih mladi odlaze u veća mjesta radi školovanja i zapošljevanja.

Taj problem i dalje će nas pratiti, rekao je još Ćuzulan, uz napomenu da FK Mladost ove godine navršava 75 godina postojanja i taj jubilej trebaće da se obilježi na odgovarajući način.

O stanju u FK u širem smislu, ali sa posebnim osvrtom na seniorsku mušku ekipu, govorio je i trener Dragan Jovanović i veći dio prisutnih. Opšti je zaključak da će nova uprava i predsjednik Kluba, koji se zahvalio na izboru, imati pune ruke posla. Jedinstven je zaključak da Mladost treba i mora da za stalno bude član Druge fudbalske lige Srpske kao krajnji domet i odraz materijalnih i kadrovskih mogućnosti grada i opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.