Nova pobjeda rogatičkih košarkaša – Pao i Prijedor Spartak

28.02.2021.

ROGATICA – U četvrtom kolu nastavka prvenstva u Prvoj košarkaškoj ligi Republike Srpske ekipa KK Rogatica na domaćem terenu u sportskoj dvorani u bivšem komplaksu „Roteks-Alpo“ sinoć je igrala sa ekipom Prijedor Spartak.

U dramatičnoj i do posljednje sekunde neizvjesnoj igri pobijedila je ekipa Rogatice sa samo pola poena razlike. Rezultat je bio 71:70 za domaćina iako je moglo biti i obratno, jer je 9 sekundi prije kraja utakmice loptu imao i na koš šutirao igrač gostiju Dražić. Na njegovu i cijele ekipe nesreću lopta nije završila u košu i to je bio kraj utakmice i velika pobjeda domaćina.

Ovoga puta sreća je bila na našoj strani. „Popazila“ nas je, jer smo posljednje dvije utakmice kao gosti izgubili u posljednjim sekudima sa 3, odnosno pola koša razlike, reče trener Rogatičana Dragan Kojić.

Što je sinošnja utakmica ušla u košarkašku dramu i krajnju neizvjesnost krivi su domaći igrači. Nevjerovatno mnogo su griješili u napadu. To su gosti maksimalno koristili i vraćali se u utakmicu i poslije voćstva domaćina i od 13 poena razlike. Oni su u odbrani bili vrlo agresivni igrajući presing tokom skoro cijele utakmice, a u napadu su igrali jednostavno i sa vrlo malo grešaka.

Na ovoj utakmici 15 koševa za domaćina potigao je Dejan Ivković, 13 Nemanja Okiljević, 12 Luka Radmilović, ali stekao se utisak da su prelomne bile 4 trojke agilnog Borisa Samardžića koje su dolazile kad je bilo najkritičnije i kad je prijetila opasnost da se gosti rezultatski „odlijepe“ i zakomplikuju želju domaćina za pobjedom.

Po četvrtinama rezultat utakmice kretao se ovako: 23:25, 22:10, 12:19, 14:16.

Na ovoj utakmici trener domaće ekipe favorizovanoj ekipi Prijedora suprotstavio se u slijedećem sastavu: Dejo Radović 5, Boris Samardžić 12, Željko Ikanović 3, Božidar Balčaković, Miroslav Milidrag 4, Njegoš Gladanac, Dejan Ivković 15, Marko Pušonja, Stefan Okiljević 7, Ivan Nikolić, Nemanja Okiljević 13, Luka Radmilović 12. Trener: Dragan Kojić.

Sudili su: Dragan Komar, kao glavni sudija sa pomoćnicima Božidarom Radanovićem i Srđanom Kovačevićem.