Obilježen Dan borca u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 14. februara 2021. 058.ba

ROGATICA – Dan boraca Odbrambeno-otadžinskog rata Republike Srpske, 14. Februar, obilježen je i u Rogatici. Pred Spomen kapelom u centru grada, koja riječju i fotografijom čuva sjećanje na 284 poginula borca sa područja opštine, u organizaciji Opštinske Boračke organizacije obavljeno je paljenje svijeća zadušnica i polaganje vijenaca Opštine i Boračke organizacije.

Nakon toga, u Kapeli je održan parastos za poginule. Uz epidemiološke mjere protiv vorusa „kovid 19“, koje su uticale i na manji broj prisutnih, parastos su služili protojerej stavrofor u crkvi Svete Trojice u Rogatici Zoran Jerinić i umirovljeni prota Milorad Novaković, koji je na kraju u prigodnoj besjedi rekao da je ovo još jedna molitva i sjećanje na one koji su dali najvrednije, svoj život, da bi mi danas uživali u slobodi.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.