Osnovna škola „Sveti Sava“ u Rogatici – Nagrade informatičarima

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Osnovna škola - 24. februara 2021. 058.ba

ROGATICA – Virus korona i nastava putem on lajn metode nisu onemogućili učenike Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici da se okite novim priznanjima iz vannastavnih aktivnosti. Sa tri diplome i pripadajuće nagrade došli su sa takmičenja „Kako biti siguran na internetu“ koga je za učenike srednjeg uzrasta, odnosno od 6 do 9 razreda osnovnih škola u Republici Srpskoj provelo Ministarstvo prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske povodom Međunarodnog dana sigurng interneta.

Predvođeni nastavnikom tehničkog obrazovanja i informatike Sanjom Ćuzulan u kategoriji izrade postera i kratkog finma osvojili su prvo i treće mjesto za postere i drugo mjesto za film.

Prvo mjesto za poster pripalo je Andrei Kulašević iz 8/2 i treće Marini Stojančević iz 9/3 razreda, dok je diplomu za treće mjesto u kategoriji kratki film obezbijedila grupa učenka iz 8/1 koju su sačinjavali Andrej Ćebić, Dimitrije Milješić, Nadežda Nerić i Aleksa Radonjić.

Diplome i nagrade u vidu prigodnog školskog pribora, među kojima je i tablet koga je ponijela prvoplasirana učenica Andrea Kulašević, nagrađenim učenicima i njihovom mentoru nastavnici Ćuzulan uručene su u Ministarstvu prosvjete i kulture u Banja Luci

Sanja Ćuzulan, kao mentor nagrađenih reče da ne samo ova grupa učenika nego i većina ostalih sa zadovoljstvom prati nastavu informatike i otuda dobri rezultati ne samo uz ovaj konkurs već i u svakodnevnom praćenju eventualnih opasnosti kojim su mladi izloženi kroz društvene mreže.

Prijem za nagrađene učenike i nastavnici upriličio je i direktor Škole Milomir Draganić. Tim povodom on je rekao da je ponosan na ove učenike i njihovog mentora Sanju Ćuzulan. Oni su, naglasio je Draganić, dokaz da naši učenici i u najtežim uslovima kakva je pandemija virusa korona nisu zaboravili svoje obaveze i da mogu postizati dobre rezultate i u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.