Otpad sa brane uklanja se svakodnevno

SRNA - Jovana Borovčanin - 12. februara 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – Na branu Hidroelektrane Višegrad, usljed pucanja lančanice, stiglo je 12.000 metara kubnih otpada koji se svakodnevno uklanja, potvrdili su danas u preduzeću „Hidroelektrane na Drini“.

Tehnički direktor ovog preduzeća Tomislav Popović rekao je novinarima da je pod pritiskom otpada i velike količine vode pukla lančanica, što ne ugrožava rad hidroelektrane, ali ju je neophodno zamijeniti.

„Sada imamo u funkciji jednu lančanicu koja štiti mašine, ali nabavka lančanice koja štiti krunu hidroelektrane je neophodna, a do tada ćemo otpad mehanički uklanjati“, pojasnio je Popović i dodao da i u slučaju većih padavina nema opasnosti.

Poslovođa na čišćenju plutajućeg otpada Aleksandar Vuković kaže da se dnevno ukloni 100 metara kubnih otpada, a prema njegovoj procjeni, do brane je stiglo 12.000 metara kubnih smeća.

„Ukoliko nam bude trebala tehnička pomoć za rješavanje problema, obratićemo se poslodavcima“, rekao je Vuković.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.