Poništena rješenja o razrješenju načelnika odjeljenja

SRNA - Jovana Borovčanin - 09. februara 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – Odbor za žalbe opštine Višegrad, uvažio je žalbe načelnika pet odjeljenja opštinske uprave opštine Višegrad i poništio rješenja Skupštine opštine Višegrad o razrješenju tri načelnika odjeljenja i dva v.d. načelnika odjeljenja.

U obrazloženju Odbora za žalbe navodi se i da Skupština opštine Višegrad nije pribavila Prijedlog načelnika Opštine o razrješenju načelnika odjeljenja, te da su takvim postupanjem povrijeđene odredbe člana 59. stav 1) tačke 9. i člana 70. Zakona o lokalnoj samoupravi („Sl. Glasnik RS“, broj: 97/2016 i 36/2019), odredbe člana 54. stav (2) i člana 66. Statuta Opštine Višegrad („Sl. Glasnik opštine Višegrad“, broj: 6/17 i 3/19), kao i odredbe člana 32. Stav 2. Poslovnika o radu Skupštine opštine Višegrad („Službeni glasnik Opštine Višegrad“, broj: 8/17, 3/19 i 12/19.

Na skupštini koja je održana 12.01. razriješeni su v.d. načelnik Odjeljenja za finansije Milan Jakšić, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović, načelnik Odjeljenja za privredu i lokalni razvoj i društvene djelatnosti Ana Bogdanović, v.d. načelnik Odjeljenja za opštu upravu Goran Kujundžić i načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Milica Stančić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.