Centralna zgrada na utopljavanju i uljepšavanju

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 13. marta 2021. 058.ba

OSNOVNA ŠKOLA „SVETI SAVA“ U ROGATICI

ROGATICA – Počela je treča godina renoviranja, utopljavanje i uljepšavanja zgrade centralne Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici. Prve đake u svoje klupe primila je davne 1975. godine u 10 učionica, 15 kabineta sa pratećim protorijama na ukupnoj površini od oko 5000 kvadratnih metara, kojim su građevinci bili potrebni i iznutra i sa vana.

Prvo se pošlo od novog limenog krova na izmijenjenoj krovnoj konstrukciji cijele zgrade koja je od ravnog krova preuređena na „dvije vode“. Zamijenjeni su oluci i slivnici, rekonstruisan veći broj učionica sa novim inventarom, zamijenjeni mokri čvorovi, postavljena LED rasvjeta i obavljeno niz drugih intervencija na zgradi i inventaru, rekao je direktor Škole Milomir Draganić.

Ostalo je, dodao je on, da se još utopli fiskulturna sala, uredi i popravi ulazna nadstrešnica. I ovaj posao je došao na red. Zahvaljujući pomoći Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) koji je donirao 50.000 dolara, Ministarstva uprave i lokalne samouprave sa 30.000 i podršku budžeta opštine u toku su radovi, koje izvodi rogatički DOO preduzeće „Primus“, na oblaganjem stiropolom fiskulturne sale. Nakon toga slijedi stavljanje fasade na cijeloj zgradi. Radovi su ugovoreni i do kraja školske godine zgrada škole će dobiti novi, ljepši izgled na radost učenika i zaposlenih, ali i svih ostalih Rogatičana koji se raduju svakoj promjeni izgleda svoga mjesta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.