Golman spasio Jedinstvo

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 08. marta 2021. 058.ba

Druga fudbalska liga RS, grupa istok

ROGATICA – Prvo poluvrijeme ovog susreta kojim je danas, 7. marta, u Rogatici počelo proljećni dio prvenstva u Drugoj fudbalskoj ligi Republike Srpske između domaće Mladosti i Jedinstva iz Brodca obilježila su dva rezantna šuta gostiju na gol ekipe domaćina, ali do promjene rezultata nije došlo i dva žuta i crveni karton koga su dobili domaći igrači Lukić (žuti) i Dejan Nikolić (žuti i crveni) u 45+5 minuta utakmice, poslije čega je domaća ekipa ostala sa 10 igrača.

Iako brojčano oslabljena domaća ekipa u drugom poluvremenu bila je bolji rival i gol gostiju visio je u vazduhu i bio u stalnoj opasnosti. Što se lopta nije i našla u mreži gostiju, najveća zasluga je golmana Miroslava Gavrića. U dva-tri navrata spasio je i ono što je bilo u sferi nemogućeg i zato su gosti sa vrućeg terena u Rogatici otišli sa velikom bodom zahvaljujući dobrom danu njihovog golmana i nespretnosti domaćih napadača.

Sve ostalo na ovoj utakmici bilo je u domenu prosječnosti. Očito je da domaćoj ekipi u napadu fali igrač koji zna dati gol, a da nije iz redova odbrambenih ighrača koji ne mogu čuvati svoj gol i davati nasušne golove u napadu od kojih znači ostati ili otići iz Druge fudbalske lige.

MLADOST (Rogatica) 0
JEDINSTVO 0

Stadion: SRC „9. Januar“ u Rogatici
Gledalaca: Igrano bez prisustva publike
Sudija: Velibor Vidanović (Zvornik) 7
Žuti kartoni: Lukić, Nikolić (Mladost Rogatica), Dej. Jovanović, Gvrić. Đukić, Dal. Jobanović (Jedinstvo).
Crveni karton: Dejan Nikoloć (Mladost Rogatica) u 45+5 minutu.
Igrač utakmice: Miroslav Gavrić (Jedinstvo) 7,5.

MLADOST (Rogatica): Šehovac 6,5, Limić 7, Ćaćić 7, Nešković 7, B. Obradović 6,5, Duvnjak 6,5, Marijanović 6 (od 73 minuta Đurović 5,5), Lukić 7, Tošoović 6,5, Savić 6 (od 73 minuta Nerić 6), Nikolić 5. Trener: Dragan Jovanović.

JEDINSTVO: Gavrić 7,5, Mitrović 6 (od 73 minuta Nikolić 5), Maletić 5,5 (od 46 minuta Vučić 6), Dal. Jovanović 7, Odžaković 6, Dej. Jovanović 6,5, Kalajdžić 6, Đukić 6,5, Tomić 5,5 (od 58 minuta Dukić 6), Krsmanovič 6, Novaković 6 (od 81 minuta Ljuboja -). Trener: Zeko Savić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.