Počela izgradnja nove zgrade

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 25. marta 2021. 058.ba

Stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih u Rogatici

ROGATICA – Nakon nedavnog zvaničnog uvođenja u posao, radnici DOO „Konstruktor“ iz Foče uz ne baš naklonjene vremenske prilike u Rogatici su počeli sa radovima na izgradnji nove stambnene zgrade za smještaj izbjeglih i raseljenih lica i povratnika.

Lokacija zgrade ne na prostoru bivše stočne pijace u naselju Gračanica i u njoj će biti tri dvosobna i 7 jednosobnih stanova i 5 garsonjera.

Izvođač radova na tenderu se obavezao da će zgradu završiti u roku od 210 dana. Rukovodilac gradilišta Nikolina Lizdek reče da su u toku zemljani radovi pred stavljanje temelja i ostale radove čija dinamika će rasti sa ljepšim vremenom koje se očekuje iz dana u dan.

Ukupna investicija je 967.000 maraka, a sredstva solidano obezbijedila su resorni organi za stambeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica i povratnika Republike Srpske i Federacije BiH uz podršku međunarodne organizacije CEB. Opština Rogatica stavila je na raspolaganje lokaciju i potrebnu infrastrukturu u vrijednosti od preko 80.000 maraka.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.