Skupština opštine Čajniče – Počele smjene

14.03.2021.

ČAJNIČE – Nakon posljednjih lokalnih izbora u mjestu pod Ciceljem sve su zanimljivija društveno-politička kretanja. Nova skupštinska većina u opštinskom parlamentu koju sačinjavaju odbornici SNSD, Ujedinjene srpske, Socijalističke partije, Demosa i DNS-a, počela je da djeluje. Na održanoj sjednici, prošlog petka, smijenila je dosadašnjeg dugogodišnjeg direktora Doma zdravlja „Vaso Pelagić“ Dragana Skoka i na njegovo mjesto za v.d. imenovala doktora Vladimira Arsenovića.

Ovo je samo početak promjena u Čajniču, jednoj od najsiromašnijih opština u Republici Srpskoj, a među najbogatijim šumom i vodom za piće, reče predsjednik kluba odbornika SNSD Marko Mićević.

Cilj nam je dodao je novoizabrani predsjednik SO-e Željko Milović da koliko toliko olakšamo i poboljšamo živootne prilike naših građana. U prvom redu nastojaćemo da se stanovnicima Čajniča, po prvi put, omogući da redovnom autobuskom linijom kroz Kanton Goražde mogu doći u Bolnicu Foča, do koje su do sada išli vlastitim kolima ili, što je još po bolesne gore, taksi prevozom. Skupštinska većina insistiraće i na većem izdvajanju za stimulisanje nataliteta, komunalije i kulturu, zdravstvo, veterinarsku službu i uličnu rasvjetu.

Pored skromno namijenjenih budžetskih sredstava za ovo što život znači, predložićemo da dio sredstava obezbijedimo umanjenjem troškova reprezentacije načelnika opštine i predsjednika Skupštine, troškova telefona, goriva pa i umanjenja plata zaposlenih u lokalnoj upravi, naglasio je Milović.

Zato će, opšta je ocjena, već naredna sjednica Skupštine opštine, zakazana za 22. mart, biti burna i sigurno zanimljiva. Uz ostalo na ovojdrugoj, radnoj sjednici treba da se razmatra prijedlog Budžeta opštine za 2021. koga će predložiti načelnik opštine Goran Karadžić i izbor novog načelnika Odjeljenja za privredu i Opštu upravu.