Snežan Obradović, poznati atletičar iz Rogatice, promijenio discipline

27.03.2021.

SA SREDNJIH PRUGA NA POLUMARATON

ROGATICA – Prošlog vikenda u Mostaru održan je međunarodni atletski miting HALF MARATON „Mostar 2021“. Okupio je skoro hiljadu takmičara. U trci polumaraton na 14 kilometara među preko 660 učesnika uzeo je učešće i jedan Rogatičanin.

Riječ je o Snežanu Obradoviću (34), poznatom dugogodišnjem atletičaru AK „Rogatica“ koji je na srednjim prugama, posebno na 600 i 2000 metara, svome klubu i Rogatici donio veliki broj diploma i pehara sa brojnih takmičenja u Republici Srpskoj, BiH i Srbiji.

U Mostaru Snežan je, i pored bogate atletske karijerere, koja je počela još u osnovnoj školi, prvi put zvanično trčao polumaraton kao novu disciplinu za koju se opredijelio poslije otrčanih maratona 2018. i 2019. od Rogatice do manastira Ostrog u Crnoj Gori. Tu je, dodaje Snežan, i prošlogodišnja trka na „crvenoj stazi“ „Termag čelendž rojs“ i „Jahorina Ultra Treil“ na kojim sam postigao izvanredne rezultate.

Ohrabren tim rezultatima uz svakodnevne treninge u sopstvenoj režiji na terenima ovdašnjeg Sportsko-rekreativnog centra „9. januar“, odlučio sam da se prijavim na miting u Mostaru. I isplatilo se. U veoma jakoj konkurenciji osvojio sam visoko šesto mjesto u vremenu od za mene neočekivanih 1:15:21.

To je, na moje veliko zadovoljstvo samo nepunih 7 minuta manje od prvoplasiranog na ovom takmičenju Ognjena Stojanovića iz Beogradskog trkačkog kluba koji je državni reprezentativac Srbije i na trku u Mostar došao sa priprema na Zlatiboru. I drugoplasirani Milan Mitrović, takođe iz Beogradskog trkačkog kluba kao i trećeplasirani Ivan Dračar iz zagrebačke Mladosti su državni reprezentativci i imaju neuporedivo bolje uslove za pripreme od mene.

Ono što je važno reći, moj rezultat iz Mostara je najbolji od svih maratonaca koji su došli iz Republike Srpske i drugi u cijeloj BiH. Od mene je bio bolji samo četvrtoplasirani Alija Imamović iz AK „Novi Grad“ Sarajevo koji me je „ugrabio“ za 3 minuta i 12 sekundi.

I u poređenju sa Alijinim uslovima, moji uslovi za rad nisu ni blizu. Zbog svega ovog, ponosan sam na uspjeh u Mostaru. On mi daje snagu i podstrek da nastavim sa treninzima i takmičim u polumaratonu, a zašto, u perspektivi ne, i na maratonu, i idem do novih pobjeda. Ova u Mostaru u njegovoj Rogatici naišla je na velike simpatije. To je bio povod da ga primi i načelnik opštine Milorad Jagodić i uz čestitke za dobar plasman obećao mu je podršku kod narednih takmičenja.