Virus korona u Rogatici – Nikad više zaraženih

Tekst i foto: Srten Mitrović - 17. marta 2021. 058.ba

ROGATICA – Broj zaraženih, u bolnici i na kućnom liječenju od „kovida 19“ u Rogatici nikad nije bio veći nego ovih dana, reče direktor Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ Siniša Milješić. Za posljednih pet dana testirano je 86 Rogatičana od kojih je čak 69 pozitivnih na virus korona.

Danas, 17. marta, testirano je 22 pacijenta. Rezultati će doći večeras ili sutra, ali, sudeći prema njihovom stanju, očekuje se veliki procenat pozitivnih.

Na liječenju u fočanskoj bolnici nalazi se 14 naših sugrađana. Jedan je sa vrlo teškom kliničkom slikom, a ostali su sa teškom i njihovo liječenje trajaće još dosta dana.

Nešto više od 30 naših sugrađana sa srednje teškom kliničkom slikom i simptomima na virus korona nalazi se u našoj „kovod“ ambulanti ili u izolaciji kod kuće, dodao je doktor Milješić koji napomenu da je, na prijedlog dijela medicinskih radnika, Opštinski štab za vanredne situacije na juče održanoj sjednici donio naredbu da se u cilju preventive, zbog toga što je pozitivno nekoliko vaspitača i ostalih zaposlenih, obustavljen rad Dječijeg vrtića „Bambi“ do 26. marta.

U Srednjoškolskom centru „27. Januar“ nastava se odvija onlajn, a pomno se prati stanje u Osnovnoj školi „Sveti Sava“. Dolje je stanje još dobro. Epidemiološke mjere maksimalno se provode i nadati se da neće doći do eskalacije virusa i obustave nastave.

Preventivne mjere u borbi protiv virusa korona, po naredbi Kriznog štaba, dužni su provoditi i svi ostali subjekti u opštini. Opštinska uprava, javne ustanove i javna preduzeća čiji je osnovač opština, osim Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“, prelaze na minimalan proces rada koji neće ugroziti izvršenje osnovnih funkcija, a ostale radnike treba da upute na rad kod kuće ili od kuće.

Za praćenje izvršenja ovih i ostalih epidemioloških mjera dodatno zaduženje dobilo je Odjeljenje za inspekcijske poslove i poslove Komunalne policije uz obaveznu primjenu propisanih sankcija.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.