Formirana nova skupštinska većina

SRNA - Jovana Borovčanin - 28. aprila 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – Višegrad je dobio novu skupštinsku većinu nakon što je potpisan koalicioni sporazum između Socijalističke partije Srpske – Budućnost Srpske i načelnika opštine Mladena Đurevića.

Novu skupštinsku većinu činiće sedam odbornika SNSD-a, po jedan odbornik Ujedinjene Srpske, Narodne partije Srpske, SDA i SPS – Budućnost Srpske.

Odbornik SPS-a Marko Ristić rekao je da ova partije daje podršku načelniku opštine da bi se nastavio dalji razvoj ove lokalne zajednice koja je došla u kolaps jer budžet nije usvojen.

„Bili smo svjedoci da je u protekla četiri mjeseca naša opština došla u totalni kolaps. Iz tog razloga je Opštinski odbor SPS-a Višegrad odlučio da podršku da načelniku opštine i koaliciji okupljenoj oko njega“, dodao je Ristić.

Đurević je rekao novinarima da se nastavlja razvoj opštine u svim segmentima, a da je najbitnije da se pomogne mladima, da studenti dobiju stipendije kao što je to bilo i predhodnih godina, da se pomogne poljoprivednicima.

Đurević je podsjetio da su u protekla četiri mjeseca došli i sutaciju da je sve stalo, jer nije usvojen budžet, a opština je i prvi, a i drugi kvartal na privremenom finansiranju.

On je dodao da sada predstoji skupštinski kolegijum, ovjera potpisa nove skupštinske većine, a poslije kolegijuma u zakonskom roku održavanje prve sjednice Skupštine opštine Višegrad.

„Vjerujem da ćemo sa novom skupštinskom većinom pokrenuti ono sve što smo planirali i ono što smo u prethodnoj godini i kroz kampanju, a i prije toga, obećavali sugrađanima“, rekao je Đurević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.