Raste zgrada za izbjegle i povratnike u Rogaticu

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 19. aprila 2021. 058.ba

ROGATICA – Stambena zgrada koja se na prostoru stare stočne pijace u Rogatici gradi za smještaj izbjeglih i raseljanih lica i povratnika, uveliko napreduje. Poslovođa izvođača radova na ovom objektu DOO „Konstruktor“ iz Foče, Nikolina Lizdek, reče da su obavljeni potrebni zemljani radovi, stavljeni temelji i sada se izvode zidarski radovi.

Radi se o zgradi veličine 22×14 metara sa prizemljen i tri sprata u kojim su 5 jednosobnih stanova, dva jednoiposobna, tri dvosobna, jedan dvoiposoban i četiri garsonjere sa ukupno 1036 kvadratnih metara korisne površine.

Izvođač radova obavezao se da će, po principu ključ u ruke, predati zgradu za 7 mjeseci, počev od 4.mMarta kada je preuzeo lokaciju i potrebnu dokumentaciju za građenje.

Sredstva za izgradnju u iznosu od 967.000 maraka obezbijedili su resorni organi za stembeno zbrinjavanje izbjeglih i raseljenih lica i povratnika Republike Srpske i Federacije BiH uz podršku međunarodne organizaciuje CEB. Opštine Rogatica obezbijedila je lokaciju sa priključcima za infrastrukturu i potrebnu dokumentaciju za izvođenje radova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.