Talenti iz Foče dio „Ritma Evrope“

27.04.2021.

FOČA – Na audiciju za učešće na muzičkom festivalu „Ritam Evrope“ prijavilo se 15 takmičara iz Foče. Najbolji će dobiti priliku da svoj talenat usavršavaju sa trenerima glasa i umjetničkim direktorima scenskog performansa „Ritam Evrope“, čije će finale biti održano u septembru.

Među talentima iz Foče koji su ušli u uži izbor za nastup na finalnom takmičenju je devetnaestogodišnja Božica Mlađenović.

-Oduševljena sam zato što prije ove audicije nismo imali priliku da pokažemo svoje glasovne mogućnosti. Velika je čast što je Foča uključena u ovako veliko takmičenje kao što je „Ritam Evrope“. Potrudili smo se da se pokažemo u najboljem izdanju, a još uvijek se ne zna ko će proći dalje-rekla je Mlađenovićeva.

Pred žirijem biće težak zadatak, kaže šef protokola i organizacije „Ritma Evrope“ Lazar Veselinović.

-Kada je ovako dobra audicija uvijek se dobro vodi računa koga ćemo da odaberemo, a da ne pogriješimo. Sada smo odabrali plesače, a naknadno će biti odabrani pjevači. Njih očekuju pripreme i snimanje spota u Foči. Ove godine na takmičenju učestvuje 15 gradova i opština iz Republike Srpske, tako da je jaka konkurencija-rekao je Veselinović.

Finalno takmičenje na kojem djeca i omladina iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske pjevaju pjesme sa Evrovizije biće održano u direktnom televizijskom prenosu na RTRS-u.

Partneri „Ritma Evrope“ u Foči su Centar za kulturu i informisanje, Osnovna muzička škola i Crkveno pjevačko društvo „Pobratimstvo”.