U petak počinje vakcinacija stanovništva

SRNA - Jovana Borovčanin - 07. aprila 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – Za stanovnike opštine Višegrad starije od 65 godina u petak, 9. aprila, u Domu zdravlja počeće vakcinacija protiv kovida 19.

Direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović rekla je da su prve doze vakcina dopremljene u Dom zdravlja, a da je riječ o 70 doza vakcine „astra zeneka“.

„Proces imunizacije pacijenata koji su se prijavili po prioritetnim grupama biće organizovan po pozivu iz timova porodične medicine od 7.30 časova do 9.30 časova“, navela je Đurovićeva.

Ona je istakla da će timovi pozivati po deset pacijenata koji su se prijavili za vakcinaciju, a da u terminu određenom za sprovođenje procesa imunizacije neće biti redovnih pregleda u timovima.

Za vakcinaciju protiv virusa korona interesovanje je pokazalo oko 600 građana Višegrada starijih od 65 godina.

U Domu za lica sa invaliditetom vakcinisano je oko 50 korisnica, a očekuje se dopremanje još doza za ovu ustanovu.

Na području opštine Višegrad, 30 zdravstvenih radnika primilo je obje doze vakcine u Srbiji, a preostali medicinari primiće vakcine u Višegradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.