Vakcinisano 50 osoba starijih od 65 godina

16.04.2021.

VIŠEGRAD – U Domu zdravlja Višegrad danas je u nastavkku imunizacije protiv kovida 19 vakcinisano 50 osoba starijih od 65 godina.

Direktor Doma zdravlja Snežana Đurović rekla je da je sa ovih 50 doza vakcina kompanije „Astra Zeneka“ nastavljena vakcinacija u ovoj opštini, te podsjetila da je prošle sedmice vakcinisano 70 stanovnika.

„Pacijenti su fantastično podnijeli vakcinaciju bez nus pojava, tako da su i drugi pacijenti prihvatili i poziv timova porodične medicine za današnje vakcinisanje“, navela je Đurovićeva.

Ona je naglasila da će četiri do 12 nedjelja proći do druge doze.

„Najbitnije je da se vakcine prime, da što prije spasemo i sebe i druge od zaraze. Ne treba razmišljati o kojoj se vakcini radi nego o njenoj efikasnosti i spašavanju ljudskih života“, rekla je Đurovićeva.

Snežana Zelenović iz Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja rekla je da su do sada vakcinisana 172 lica, od čega je 98 korisnica Doma za lica sa invaliditetom.

„Danas je vakcinisano još 50 osoba starijih od 65 godina. Za sada nema nikavih problema, a broj zaraženih osoba je u padu“, navela je Zelenovićeva.

Radmila Vucelja rekla je da se vakcinisala radi sigurnosti, te poručila ljudima da to isto učine i zahvalila medicinskom osoblju.