Vodovod i vatrogasci u Rogatici dobijaju nova vozila

Tekst: Sreten Mitrović, Foto: Jovica Vasović - 09. aprila 2021. 058.ba

ROGATICA – Zahvaljujući podršci Mehanizma za finansiranje intgrisanog i održivog lokalnog razvoja Republike Srpske, opština Rogatica ovih dana dobila je novo teretno motorno vozilo za potrebe lakšeg i efikasnijeg obavljanja poslova vodosnadbijevanja.

Radi se o teretnom vozilu marke Renault master sa dvostrukom kabinom, sandukom za teret, arnjevima i ceradom čija je nosivost 3,5 tona vrijednosti 60.000 maraka, koje će na prvoj narednoj sjednici Skupštine opštine, koja je zakazana za srijedu 14. ovog mjeseca, posebnom odlukom radi lakšeg i efikasnijeg obavljanja redovnih poslovnih aktivnosti, biti ustupljeno JKP „Vrela Seljani“ na korišćenje i upravljanje.

Zanimljovo je da je ovo prvo novo vozilo koje je u poslijeratnom periodu kupljeno za potrebe vodosnadbijevanja u Rogatici koja vodu dobija sa dva izvorišta – Seljani i Ziličina, vodovodima ukupne dužine pet kilometara i sekundarne, gradske i prigradske mreže, oko 24 kilometra, reče direktor „Vrela Seljani“ Aco Vukojičić.

Neće se novim vozilom hvaliti samo vodovoddžije. Načelnik opštine Milorad Jagodić, takođe, ovih dana, potpisao je sporazum o partnerstvu sa direktorom Javnog preduzeća „Nacionalni park Tara“ Dragićem Karaklićem prema kome će opštine Rogatica i Bajina Bašta iz projekta „Unapređenje upravljanja sistemom zaštite od požara“ u pograničnom području BiH i Srbije iz IPA programa dobiti 429.737 evra. Od tog iznosa Rogatici će pripasti 231.147, a Bajinoj Bašti preostalih 209.097 evra.

Iz dobijenih sredstava mi u Rogatici, u cilju poboljšanja prevencije od požara, kupićemo novo savremeno navalno vatrogasno vozilo i izvjesnu količinu neophodne vatrogasne opreme za potrebe ovdašnje Teritorijalne vatrogasne jedinice, koja egzistira kao posebna služba pri Opštinskoj upravi, rekao je načelnik Milorad Jagodić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.