Carević: Region ponosan na Srbe koji su dali veliku žrtvu za Srpsku

SRNA - Jovana Borovčanin - 14. maja 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – Predsjednik opštine Budva Marko Carević izjavio je danas u Višegradu da je srpski narod na ovim prostorima podnio veliku žrtvu za stvaranje Republike Srpske, na šta je cijeli region ponosan.

„Nijedna žrtva ne smije biti zaboravljena, a porodicama heroja koji su život dali za Republiku Srpsku mogu da poručim da treba da budu ponosni na svoje najmilije“, rekao je Carević novinarima.

Carević je, nakon obilaska Višegrada u pratnji načelnika opštine Mladena Đurevića, istakao da je impresioniran gradom na Drini i Rzavu.

„Moram da priznam da me nakon obilaska malo grize savjest zašto i ranije nisam posjetio ovaj lijepi grad. Višegrad je veoma bogat kulturno-istorijskim nasljeđem“, istakao je Carević.

On je dodao da Višegrad ima budućnost, te da je bitno stvoriti sve preduslove kako bi mladi ljudi ostali na ovim prostorima.

Delegacija opštine Budva, nakon sastanka sa načelnikom Višegrada, nastavila je posjetu ovoj lokalnoj zajednici obilaskom kulturno-istorijskih znamenitosti ovog grada.

Dvije delegacije su obilazak grada počele posjetom Crkvi Svetog cara Lazara u Andrićgradu.

Gosti iz Budve posjetili su Spomen-sobu borcima Vojske Republike Srpske poginulim u odbrambeno-otadžbinskom ratu, koja se nalazi u prostorijama opštinske Boračke organizacije, kao i Vojničko groblje na Megdanu.

Posjeta je nastavljena obilaskom Spomen-učionice nobelovca Ive Andrića, Rehabilitacionog centra „Vilina vlas“ u Višegradskoj banji i obilaskom Spomen-kompleksa ubijenim Srbima u Starom brodu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.