Dogovoreno pokretanje inicijative o bratimljenju sa Budvom

SRNA - Jovana Borovčanin - 14. maja 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – Delegacija opštine Budva, na čelu sa predsjednikom Markom Carevićem, dogovorila je tokom posjete Višegradu pokretanje inicijative o bratimljenju dvije opštine.

„Mi smo jedan narod i moramo osnažiti naše veze. Inicijativa o bratimljenju je odlična i pokrenućemo proceduru za to“, rekao je Carević.

Čelnici dvije opštine razgovarali su o jačanju saradnje, posebno u oblasti turizma.

Carević je rekao da Budva spremno dočekuje turiste i da se nada da će braća iz Republike Srpske u velikom broju biti među njima.

„Budva ima potencijal, ima ga i Višegrad, i vjerujem da ćemo se u budućnosti posjećivati ne samo kao prijatelji, već i kao braća“, istakao je Carević.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da mu je čast dočekati delegaciju Budve i upoznati ih o svemu što Višegrad ima.

„Ovo je prilika za jačanje saradnje dva grada, ali i dvije države i u budućnosti ćemo to njegovati“, istakao je Đurević.

Delegacija opštine Budva nastavlja posjetu Višegradu posjetom znamenitostima Andrićgrada i Višegrada.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.