Kroz sela rogatičke opštine – Dođe asfalt i u Grivce

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 18. maja 2021. 058.ba

ROGATICA – Postalo je pravilo da se metar asfalta koji dođe u neko selo mjeri zlatom. A ako taj asfalt dođe kao poklon, onda je to i znatno vrijednije. Upravo takav poklon posljednjih dana prošle i juče i danas u ovoj nedjelji dobili su žitelji malog sela Grivci na području Mjesne zajednice Stjenice u opštini Rogatica.

Dobili su ga od Šumskog gazdinstva „Sjemeć“ kroz rekonstrukciju šumskog kamionskog puta prema šumama Crnog vrha na potezu Polje, sa lijeve strane magistralnog puta Podromanija – Rogatica, selo Grivci u dužini od 891 metar uz investiciju od 126.000 maraka iz Plana investicija za prošlu 2020. godinu, reče tehnički direktor „Sjemeća“ Milomir Ećimović.

U priprtemu trase i jedan propust za vodu utrošeno je 820 kubnih metara kamenog tampona koga je obezbijedio izvođač radova iz svog kamenoloma u Podromaniji. „Romanija putevi“ čiji su radnici uz pomoć mehanizacije cjelokupan posao od pripreme trase do polaganja zadnjeg metra asfalta obavili u ugovorenom ruku od 7 radnih dana. Asfaltna traka je širine 3,5 metara plus bankine sa obje strane asfaltne podloge debljine 7 centimetara po najmanje 50 centimetara, dodaje Ećimović.

Asfaltu koji je došao u selo sa trenutnih 11 domaćinstava sa prezimenima Ećimović, Perović i Orašanin, obradovali su se svi njegovi žitelji. Zdravko Perović, koji penzionerske dane provodi u rodnom selu, reče da je ovo veliki događaj za cijelo selo. Nismo mi, kazuje on, još ni svjesni šta će nam značiti ovaj poklon. Zato hvala „Sjemeću“ što nam je otvarajući svoje šume otvorio i naše selo iz koga će, nadamo se, od sada mladi manje odlaziti i više dolaziti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.