Modernizacija sportskih terena u Rogatici – Uskoro tartan staza za atletičare

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 24. maja 2021. 058.ba

ROGATICA – Nakon nešto više od godinu dana, ne baš intenzivnih, radova na rekonstrukciji postojeće šljunkom prekrivene atletske staze i postavljanja nove tartan staze oko glavnog fudbalskog igrališta u okviru Sportsko-rekreativnog centra „9. Januar“ u Rogatici u toku su završni radovi.

Stara šljunkom prekrivena staza urađena je sada već davne 1987. kada je izgrađen i na svečan način otvoren u to vrijeme moderan Sportsko-rekreativni centar na čijim terenima su održane čuvene Međurepubličke omladinske sportske igre (MOSI) na tromeđu bivših republike Srbije, BiH i Crne Gore kojim je te godine prvi put domaćin bila Rogatica.

Rukovodilac radilišta AD „Romanijaputeva“ iz Podromanije kod Sokoca, Vladimir Radojević, reče da je dosadašnjim radovima skinuto šljunka i njegove podloge, koje se mjere stotinama kubika, urađeni ivičnjaci, betoske ploče, odvodni kanali, jame za skakače i urađena nova staze sa novom kamenom podlogom i obavljeno niz durgih pratećih poslova.

Došlo se u fazu da smo ovih dana položili i prve metre afaltne podloge na i oko staze. Za početak uzeli smo u rad proširene dijelove staze na sjevernoj i južnoj strani fudbalskog igrališta na kojim će se održavati razne atletske discipline kao što su skočilišta za dalj i troskok, skokovi u vis i sa motkom, bacališta za kuglu, disk, kladivo i koplje.

Staza će biti širine osam metara sa šest trkačkih pruga po IAAF standardima sa asfaltnom podlogom od osam centimetara na kojoj će biti tartan podloga minimalne visine 1,3 centimetara i biće jedna od najboljih, ako ne i najbolja, u Republici Srpskoj i BiH. Ispunjavaće najstrožije uslove za održavanje svih atletskih manifestacija pa i međunarodnog nivoa.

Za izgradnju tartan staze obezbijeđeno je 950.000 maraka iz sredstava koja su dobijena kroz kredit Investiciono-razvojne banke Republike Srpske sa kojim se zadužila i anuitete će vraćati opština iz svoga budžeta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.