Nova oprema za vodosnadbijevanje u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 11. maja 2021. 058.ba

ROGATICA – U okviru projekta „Unapređenje vodosnadbijevanja u urbanim i ruralnim dijelovima opština Rogatica i Kolašin“ koga je u cilju unapređenja efikasnosti usluga u oblasti vodosnadbijevanja putem nadgradnje fizičke infrastrukture uz primjenu viših standarda u vodosnadbijevanju na području opština Rogatica i Kolašin koju finansira Evropska Unija (EU) u okviru IPA prekograničnog programa BiH i Crna Gora za period 1. februar 2020 – 31. juli 2022. ukupne vrijednosti 577.000 evra, od čega je EU obezbijedila 487.000 evra kao bespovratnih sredstava, juče poslije podne u Rogaticu je došao dio opreme koju je preuzeli predstavnici Opštinske uprave i JKP „Vrela Seljani“.

Radi se, reče direktor „Vrela Seljani“, koje gazduje vodosnadbjevanjem u Rogatici, Aleksandar Vukojičić, o najsavremenijoj opremi u oblasti vodosnadbijevanja građana i pravnih lica u samoj Rogatici i nekim okolnim naseljima. Riječ je o dva inpulsna mjerača protoka vode, više ventila različitih prečnika sa pratećim dijelovima, 166 vodomjera i jednom agregatu za čeono zavarivanje PEHD cijevi koji nam je prijeko potreban u svakodnevnom radu na poslovima ugradnje novih i krpljenja postojećih cijevi u vodovodnoj mreži koja je duga preko 25 kilometara.

Vodomjeri su nam takođe prijeko potrebni. U 2018. kad je nova uprava preduzela „Vrela Seljani“ više od 500 potrošača vodu je trošilo bez vodomjera. Danas ih je negdje oko 150 i sa količinom vodomjera koju smo danas dobili, nadamo se da će i posljednji potrošač vode u Rogatici dobiti vodomjer i vodu plaćati prema stvarnoj potrošnji, a ne paušalno kao do sada, naglasio je Vukojičić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.