Novi promotivni film Višegrada – Prošetajmo rzavskim bregovima (VIDEO)

Višegrad Turizam - 22. maja 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – Turistička organizacija opštine Višegrad završila je snimanje novog promotivnog filma pod nazivom „Prošetajmo rzavskim bregovima“ s temom prirodnih ljepota i planinarenja u Višegradu, u saradnji s članovima Planinarskog sportskog društva „Stolac“ iz Višegrada.

Film će premijerno biti objavljen na društvenim mrežama u subotu, 22. maja, u 12 časova, simbolično na Međunarodni dan biodiverziteta, u cilju skretanja pažnje javnosti na važnost zaštite prirode i biološke raznovrsnosti, posebno zaštite endemskih vrsta na području opštine Višegrad, čuvene Pančićeve omorike, četinara čija se prirodna staništa nalaze u sjevernom dijelu opštine Višegrad, kao i endemske vrste paprati-VIline vlasi, koja raste na termomineralnim izvorima u Višegradskoj Banji.

Po prvi put snimljeni su kadrovi na lokalitetu zidina srednjovjekovnog Brakovičkog grada (Rujišta) u Višegradskoj Župi, a snimanje je obavljeno i na vidikovcu Butkove stijene iznad Višegrada, kao i na prostoru šumskih kompleksa iznad Višegradske Banje, planinskom vrhu Crvene stijene i obalama rijeke Drine.

Snimanje filma podržano je kroz Projekat: Diversifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Evrope kroz razvoj lanaca vrijednosti koji sprovodi Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Evropi uz podršku Njemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: