Zajednički granični prelaz – šansa za veći razvoj turizma

SRNA - Jovana Borovčanin - 28. maja 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da bi integrisani granični prelaz između Srbije i BiH, odnosno Republike Srpske, u Vardištu kod Višegrada značio veću šansu za razvoj turizma u ovoj lokalnoj zajednici, ali i za jačanje privredne i ekonomske saradnje dvije zemlje.

On je izrazio zahvalnost ministrima za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose i komunikacije i transport u Savjetu ministara Staši Košarcu i Vojinu Mitroviću, koji se posebno zalažu za izgradnju ovog prelaza, što je rezultat ranijeg dogovora.

„Integrisani granični prelaz bi omogućio lakši protok robe i usluga i samim tim Višegrad bi bio otvorenije i privlačnije mjesto za privrednike. Pored toga, značajno bi bilo i za turizam jer bi se smanjile gužve koje budu u ljetnim mjesecima“, naglasio je Đurević.

On se nada da će relevantne institucije učiniti sve da ovaj integrisani granični prelaz bude formiran kako bi Višegrad imao veće mogućnosti za dalji razvoj, a sve za dobrobit građana.

Đurević je rekao da je Ministarstvo komunikacija i transporta zaduženo da pokrene proceduru zaključivanja sporazuma između Savjeta ministara i Vlade Srbije o izgradnji zajedničkog graničnog prelaza Vardište-Kotroman, dok je Uprava za indirektno oporezivanje zadužena da predloži donošenje odluke o načinu njegovog finansiranja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.