Dom za starija lica „Sunce“ u Rogatici – Pomoć u prave ruke

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 08. juna 2021. 058.ba

ROGATICA – Realizujući „Hitni projekat Covid 19“ Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, putem Resora za planiranje, analizu, finansije i implementaciju projekata, dopremio je juče, ponedjeljak, Domu za starija lica „Sunce“ u Rogatici pomoć za borbu protiv virusa korona.

Radi se, reče direktor „Sunca“ Radomir Ćućula, o dezinfekcijskim sredstvima i sredstvima lične i kolektivne zaštite vrijednih više hiljada maraka. Tu je 20 litara sredstva za dezinfekciju ruku, 400 litara za dezinfekciju površina i 27 litara etanola 70 vol. Došlo je i veći broj zaštitnih maski, kapa, naočara i odijela raznih veličina, pelena za odrasle i dosta drugih zašitnih sredstava i opreme među kojim su dva digitalna beskontaktna termometra i pet „običnih“ termometara.

Pošto je naša ustanova, sa skoro 80 štićenika, u krugu najrizičnijih kategorija u pandemiji „kovida 19“, ova pomoć je došla u prave ruke i pravo vrijeme. Otuda i veliko hvala svim koji su tome doprinijeli zaposlenih radnika koji brinu o našim štićenicima , ali i samih štićenika koji dane svog trećeg doba provode u našoj kući, dodaje Ćućula uz napomenu da se ovdje strogo poštuju propisane mjere u borbi protiv virusa korona i čak uvode i interne sa osnovnim ciljem da se sačuva zdravlje štićenika kojih ima iz više opština Goornjedrinske i Sarajevsko-romanijske regije, ali i nekih drugih mjesta i krajeva.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.