Ekološkom akcijom otvorena „Drinska avantura“

16.06.2021.

FOČA – Ekološkom akcijom tokom koje su mladi u miljevinskim selima Pođeđe i Ocrkavlje uklonili otpad počelo je peto izdanje manifestacije „Drinska avantura“.

U okviru akcije nabavljena su dva kontejnera za otpad koja su postavljena u selu Pođeđe.

-Svake godine trudimo se da nešto novo uvrstimo u program, tako da smo ove godine poseban akcenat stavili na ekologiju. Tokom akcije imali smo veliku pomoć članova Udruženja „Miljevina“, na čemu smo im zahvalni-rekao je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča, koji je organizator manifestacije.

„Drinska avantura“ biće nastavljena u četvrtak, 24. jula kada će na okruglom stolu o temi „Drina nas spaja“, mladi iz Foče, Ustikoline i Goražda, razmijeniti mišljenja o zaštiti životne sredine.

Za učesnike okruglog stola i ostale zainteresovane u petak, 25. juna planiran je rafting rijekom Tarom.

Centralni dio manifestacije je u nedjelju, 25. jula, kada će biti organizovan 18 kilometara dug spust gumenim čamcima i drugim plovilima od Autdor resorta „Tara sport“ do Akva parka „Ušće“.

Kotizacija za učešće u regati je 35 KM, a zainteresovani mogu da se prijave putem mejla omladinskipokretfoca@gmail.com ili broja telefona 066/892-322.

Manifestaciju su podržali Opština Foča, Turistička organizacija opštine Foča i USAID-ov projekat PRO-Budućnost koji humanitarna organizacija Katolički servis pomoći (CRS) provodi sa Karitasom, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom Banjaluka i Međureligijskim vijećem u BiH.