Igor Ikonić matematička nada Osnovne škole u Rogatici

01.06.2021.

ZA POČETAK OSVOJENA REGIJA

ROGATICA – Ako je mjeriti po početnim rezultatima, Osnovna škola „Sveti Sava“ u Rogatici iznjedriće još jednog dobrog matematičara. Riječ je o Igoru Ikoniću, učeniku sedmog razreda koji je na ovih dana održanom onlajn takmičenju iz matematike, čiji je domaćin bila Osnovna škola u Sokocu, osvojio prvo mjesto i naslov najboljeg matematičara Sarajevsko-romanijske regije u konkurenciji učenika do zaključno sa sedmim razredom osnovnih škola.

Takmičilo se šest najboljih nakon uspješno provedenih školskih i opštinskih takmičenja Igor je osvojio 78 od mogućih 100 bodova. Koliko je bio ubjedljiv na ovom za učenike do sedmih razreda prema propozicijama Prosvjetno-pedagoškog zavoda Republike Srpske do sedmih razreda najvećem takmičenju, pokazuje podatak da je drugo mjesto pripalo učeniku iz Osnovne škole u Mokrom koji je osvojio čak 18 bodova manje od Igora, reče njegov mentor nastavnik matematike Dragomir Planojević, koji je ubijeđen da bi uspjeh ovog učenika, mjereći po njegovom talentu i trudu, bio još bolji da je takmičenje održano u normalnim, a ne kovid, uslovima.

Jer, dodaje on, Igor je neosporno veliki talenat i pred njim je svijetla budućnost u oblasti matematike i ostalih prirodnih nauka.

I direkktor Škole u Rogatici Milomir Draganić reče da je Igor veliki talenat, a na nastavnicima i profesorima je da iz njega izvuku očekivane rezultate. Uz redovnu nastavu, školska, opštinska i ostala takmičenja su prilika za to. Dobar primjer je najnoviji uspjeh Igora Ikonića koji je pored uspjeha u matematici, takmičio i u fizici i u konkurenciji 15 učenika osvojio peto mjesto. Narednih takmičenja u osmom i devetom razredu prilika je da ga vidimo ne samo kao pobjednika regije, nego i na nivou Republike i šire.

Da je Igor đak za primjer govore ocjene i iz ostalih predmeta. Sve su mu suve petice i on je u redu najboljih ne samo u svom 7/1 razredu nego i svim ostalim reče, psiholog u Školi Snežana Pavlović.

Sam Igor reče da nema problema ni sa jednim nastavnim predmetom, ali da najviše voli matematiku, fiziku i engleski jezik.