Potpisani ugovori sa 11 lica o zapošljavanju i samozapošljavanju

16.06.2021.

VIŠEGRAD – Direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić potpisao je ugovore vrijedne 135.000 KM sa 11 nezaposlenih lica sa područja opštine Višegrad, kojima su odobrena sredstva po tri programa samozapošljavanja i zapošljavanja.

Vujičić je rekao da je ovaj projekat nastavak dobre saradnje sa opštinom Višegrad.

„Višegrad je primjer dobre saradnje lokalne zajednice i republičkih institucija“, naglasio je Vujičić i istakao da su svi zahtjevi upućeni iz Višegrada prihvaćeni.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potvrdio je izvanrednu saradnju sa Zavodom za zapošljavanje poželivši korisnicima programa uspješnu realizaciju njihovih ideja.

„Imamo nove ideje za pokretanje biznisa. Želim da se zahvalim direktoru Zavoda i njegovim saradnicima, a vjerujem da će korisnici na najbolji način iskoristiti ova sredstva“, rekao je Đurević.

Podsticaj će Milošu Todoroviću omogućiti registraciju firme i, kako kaže, unaprijeđenje molerskog zanata kojim se bavi.

„Ovo će mi mnogo značiti. Radim građevinske poslove i moleraj, posla ima dosta. Pomoć mi mnogo znači“, rekao je Todorović.

Siniša Pecikoza koji se bavi prevozničkom djelatnošću zadovoljan je jer će mu ova sredstva omogućiti da plati doprinose za jednog novoprimljenog radnika.