Rigole i bankine zasute kamenjem

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 06. juna 2021. 058.ba

Zabilježeno na putu Okruglo – Lijeska kod Borika

ROGATICA – Rogaticu od Borika razdvaja 18 kilometara regionalnog puta prema Višegradu preko Sjemeća i Han-Pijeska preko Bokšanice i Žepe. Prvih osam kilometara ovog puta od Rogatice do Okruglog svakodnevno čiste i održavaju radnici „Romanijaputeva“ i ta dionica se redovno održava i njom se saobraćaj odvija bez problema.

Za nastavak puta od Okruglog do Lijeske kod Borika (oko 10 kilometara), to se ne može reći. Naprotiv. Rigole i bankine već od prvih metara od Okruglog su zatrpani kamenjem i zemljom koja se osipa sa okolnih strmina pored puta. I tako sve do Lijeske kod Borika. Razlog je što ovaj dio puta, niko ne zna zašto, se uopšte ne održava pa odroni i osipni materijal, među kojim ima i većeg kamenja, na dobrom dijelu ugrožava bezbjednost saobraćaja, a pješak nema šanse da bi bezbjedno prošao.

Zato bi bilo dobro, mišljenje je svih koji prolaze ovim putem, da se i o njmu povede više računa. Jer, kad se nešto dogodi, kasno će biti, opšta je ocjena.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.