Snežan Obradović ponovo blista – Sedmo mjesto na Beogradskom maratonu

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 08. juna 2021. 058.ba

ROGATICA – Poslije uspješnog učešća na martovskom međunarodnom atletskom mitingu Half maraton „Mostar 21“, na kome je prvi put zvanično trčao polumaraton i osvojio šesto mjesto u vremenu od 1:15:21 i učešća na majskom polumaratonu koga je na Jahorini u maju organizovao hotel „Termag“ u veoma jakoj konkurenciji u ekstremno teškim uslovima na stazi dugoj 12 kilometara koja je obilovala brdom i dolinama, vodom, blatom pa na nekim dijelovima i snijegom, osvojio prvo mjesto u vremenu 1:1:19, Snežan Obradović (34), član AK „Rogatica“ otišao je i dalje.

Prošle nedjelje, 6. ovog mjeseca, aktivno je učestvovao i na velikom međunarodnom 34. Beogradskom maratonu koji je okupio preko 5000 dugoprugaša kao najzahtjevnije atletske discipline iz cijelog svijeta.

Snežan se takmičio u polumaratonu koji je okupio 4000 takmičara, od čega 3000 muškaraca i hiljadu žena svih uzrasta. Staza je bila duga 21 kilometar i Snežan ju je pretrčao u vremenu od 1:17:30 i osvojio visoko sedmo mjesto.

Iako sam „tek“ sedmi od 3000 muških takmičara, ja sam ponosan na svoj rezultat. Prvi put sam trčao na ovoj dužini. Uz to staza je bila prilično zahtjevna. Imala je dosta brda, pratilo nas je sparno vrijeme, a, nije da se „vadim“, u toku trke imao sam i zdravstvenih problema zbog kojih sam u nekim momentima razmišljao da trku i napustim. Nisam to učinio ali sam zbog toga sigurno izgubio peto ili čak i četvrto mjesto. Za više nisam imao nikakvih šansi, jer je treće, drugo i prvo mjesto rezervisano za profesionalne takmičare među kojim je i prvoplasirani Milan Mitrović, državni reprezentativac Srbije sa vremenom 1:09:37, a primjera radi, treće Aliji Imamoviću, stalnom reprezentativcu BiH sa vremenom 1:12:39, priča Snežan i dodaje:

Uspjeh u Beogradu dao mi je novu snagu i vjetar u leđa i ako me zdravlje posluži, nastaviću sa polumaratonom. Uz podršku moga trenera Gorana Ješića, bivšeg zapaženog dugoprugaša, kluba i opštine planiram učešće i na nekoliko narednih trka kod nas i na međunarodnom planu, posebno u Srbiji gdje sam učešćem na Beogradskom maratonu stekao nove prijatelje i poznanike.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.