Akcije turističkih radnika u Rogatici – Uljepšati područje opštine stalan zadatak

11.07.2021.

Žanela Nešković, prva nagrada za dvorište

ROGATICA – Rogatičani, od najstarijih do najmlađih, čine sve da njihovo mjeso, a oni kazuju – grad, izgleda što ljepše za život i oku prolznika. U tom cilju brojne zelene raznovrsnim cvijetom zasađene površine ovo mjesto učinili su botaničkom baštom. Nema takoreći ni jedne zelene površine i dvorišta društvenih ili privatne zgrade da nije pokrivena nekom biljkom cvjetačom.

To je doprinijelo da je Rogatica poznata kao mjesto zelenila i ljepote. Uz ljubitelje zelenila, tome veliki prilog daju i radnici ovdašnjeg javnog komunalnog preduzeća „Vrela Seljani“, koji se na čelu sa inženjerom hortikulture brinu o gradskom zelenilu sa sve više stotina raznovsnog rastinja duž Ulice Srpske sloge, kao glavne arterije grada, i ostalih ulica i uličica.

Branka Sorak

Da Rogatica, a i cijelo podučje ove opštine, sa 117 naseljnih mjesta, u ljetnim mjesecima, izgleda što ljepše i privlačnije, znatan dopinos daju i brojni vlasnici privatnih kuća koji se trude da njihova dvorišta što bolje izgledaju. U tu svrhu sa svih strana donose se razne biljke, pa čak i egzostične i jedinstvene za ovo podneblje.

Sve napore da grad i opština budu što ljepši, prepoznali su i u ovdašnjoj Opštinskoj turističkoj orgnizaciji koji već više godina provode konkurs za izbor najljepšeg balkona i najurednijeg dvorišta i nagrade najuspješnije. Tako će biti i ove godine

Konkurs je objavljen sa 1. julom, a zainteresovani svoje balkone i dvorišta moći će prijviti do zaključno sa 10. avgustom. Nakon toga, posebna komisija sastavljena od turističkih radnika i predstavnica Uduženja žena „Rogatica“ obići će sve prijavljene i donijeti odluku o proglašenju njaboljih. Tri prvoplasirana, uz podršku budžeta opštine, biće, kao i dosadašnjih godina, novčano nagrađeno na jednoj od manifestacija koje se budu orgnizovale uz Dan i Krsnu slavu opštine Preobrženje Gospodnje, 19. avgusta, reče direktor Opštinske turističke organizacije Predrag Ujić.

Primat za najuređeniji balkon iz prošle godine brani Mira Obrenović iz Donjeg Polja, a dvorišta Slobodan Đurović iz naslja Gračanica.