Dom zdravlja u Rogatici – Vrata širom otvorena za vakcinaciju

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 21. jula 2021. 058.ba

ROGATICA – Već danima u Rogatici nema pozitivnih i sumnjivih na virus korona. Zasluga za to dobrim dijelom pripisuje se i tome da smo komponentama različitih vakcina vakcinisali preko 1500 lica uglavnom iz najrizičnijih kategorija, reče direktor Doma zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ doktor Siniša Milješić koji je od prvog dana pojave virusa korona u prvim redovima borbe protiv ove opake pošasti koja je i u Rogatici pokosila jedan broj stanovnika.

Sa dolaskom većeg broja vakcina i ovdje traje vakcinacija. Prvo su na pozive iz Doma zdravlja vakcinisani i revakcinisni pacijnti starosti preko 75 godina. U drugom krugu opet su bile rizičnije kategorije, da bi od prije tri dana, odnosno 19. jula, vrata Doma zdravlja širom otvorili za sve koji žele i hoće da se vakcinišu.

Na raspolaganju su vakcine „Astra Zeneka“, Sinovac Life i prva komponenta ruske vakcine „Sputnjak V“. Čeka se da stigne i druga komponenta ove vakcine kako bi revakcinisali one koji su ranije primili prvu komponentu. Radi se, oprilike, o oko 340 lica, koja se moraju još malo strpiti.

Dakle, svi koji žele neka dođu u prostorije Doma zdravlja od 8 do 19 časova. Čeka ih radnik Doma i vakcine koja se, pokazlo se, najefikasniji lijek protiv „kovida 19“, reče doktor Milješić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.