Drina poribljena pastrmkom i šaranom

SRNA - Jovana Borovčanin - 21. jula 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – Rijeka Drina poribljena je sa 2.200 mlađi potočne pastrmke i 3.000 mlađi šarana u gornjodrinskom slivu.

Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je da su i ove godine poribili rijeku, uvažavajući odredbe ekološke dozvole i poštujući sve prakse smanjivanja negativnih efekata Hidroelektrane na rijeku Drinu.

„Nastavljamo kontinuitet poribljavanja i obogaćivanja ribljeg fonda u našoj rijeci. Tako je i bilo i prošle godine, a nastavićemo i u budućnosti“, rekao je Perišić novinarima.

Predsjednik Ribarskog ekološkog udruženja za zaštitu voda „Drinska jezera“ Aleksandar Kojić zahvalio je Upravi Hidroelektrane, što je našla mogućnost da izvrši poribljavanje i obogati rijeku Drinu.

„Ovo nam mnogo znači za obogaćivanje rijeke Drine i izvršavanje ekoloških i drugih normi“, naglasio je Kojić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo dobar primjer saradnje opštine i Hidroelektrane u Višegradu.

„Na veliko zadovoljstvo ljubitelja vode i ribolova, kojih je svakim danom sve više, danas je poribljena rijeka Drina. Ovo je još jedan vid dobre promocije naše opštine“, naveo je Đurević.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.