Počelo potpisivanje peticije o neprihvatanju nametnute odluke Incka

SRNA - Jovana Borovčanin - 26. jula 2021. 058.ba

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas organizovano potpisivanje peticije kojom građani odbacuju odluku odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka i potvrđuju svoj stav da na prostoru Srebrenice nije počinjen genocid.

Potpisivanje peticije danas se održava ispred zgrade opštine Višegrad do 20.00 časova, a od sutra ispred „CM marketa“ od 9.00 do 20.00 časova.

Štandovi će narednih dana biti postavljeni na više lokacija o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je prvi potpisao peticiju, rekao je da se na ovaj način ne prihvata nametanje zakona o zabrani „negiranja genocida“, koji unosi nemir među stanovništvom.

„Pozivam sve predstavnike organizacija i građane da se uključe i potpišu ovu peticiju“, istakao je Đurević.

Peticiju je potpisao i narodni poslanik Pero Petrović, koji je pozvao sve građane da potpišu peticiju.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pokrenuo je zvanično i prvi potpisao peticiju kojom se izražava stav o neprihvatanju nametanja zakona odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, kojom se izražava i nedvosmislen stav da se, bez obzira na uvažavanje svih žrtava, u Srebrenici nije dogodio genocid.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.