Poziv mladim bračnim parovima

30.07.2021.

ROGATICA – Iz kabineta načelnika opštine Rogatica mladim bračnim parovima i samohranim roditeljima na području opštine koji nemaju ili još tragaju sa dilemom kako riješiti stambno pitanje, upućen je poziv da se jave kako bi do stana došli kroz projekat Vlade Republike Srpske, odnosno ministarstva porodice, omladine i sporta.

Jedini uslov, kaže se u pozivu, mladim bračnim provima je da bar jedan od supružnika nije stariji od 35 godina, da imaju djecu i da žele da stambeno pitanje rješavaju u Rogatici ili u nekom drugom dijlu opštine, Borike na primjer i slično.

Što se tiče samohranih roditelja, njima je uslov da imaju malodobnu djecu koja nemaju riješeno stambeno pitanje, a imaju zemljište na području opštine pogodno za izgradnju kuće ili drugog stambenog objekta.

Zainteresovani za ovaj projekat mogu se javiti do 6. avgusta. Poslije čega slijedi sačinjavanje spiskova koji će biti dostavljeni resornom ministarstvu koje će odlučivati kojim bi se načinom rješavala njihovo stambno pitanje – izgradnjom objekta za kolekivno stanovanje ili kroz više individualnih stambnih jedinica, rečeno je u pozivu načelnika opštine, a potvrđuju u Odjeljenju za lokalni razvoj, privredu i društvene djelatnosti koje će koordinirti cjelokupnu ovu akciju.